Domáce riešenia pre akné: čo robiť a čo nie

Domáce riešenia pre akné: čo robiť a čo nie

Akné môže byť pretrvávajúci a dráždivý problém, ale účinné domáce metódy môžu pomôcť zvládnuť a zmierniť zápal. Znalosť správnych techník, produktov a postupov starostlivosti môže výrazne zlepšiť stav vašej pokožky.

V tomto článku sa budeme zaoberať:

  • Ako si správne čistiť tvár

  • Ako si vybrať peeling na tvár

  • Akú ílovú masku na upchaté póry, akné a čierne bodky odporúčame

  • Ako dodržiavať správnu hygienu štetcov na líčenie

  • Účinné prírodné prostriedky na boj proti akné

  • Ktoré domáce postupy na akné odporúčame

Ako si správne čistiť tvár

Správne čistenie tváre je základom každej účinnej starostlivosti pri akné. Samozrejme, každá pleť má svoje špecifiká a neexistuje univerzálny vzorec, ale chceme vám predstaviť osvedčené postupy, ktoré môžete vyskúšať:

Používajte vlažnú vodu

Začnite oplachovaním tváre vlažnou vodou, aby ste otvorili póry. Horúca voda môže zbaviť vašu pleť prirodzených olejov, zatiaľ čo studená voda môže póry uzavrieť a zachytiť nečistoty.

Vyberte si jemný čistiaci prostriedok

Použite jemný, neabrazívny čistiaci prostriedok. Vyhnite sa produktom, ktoré obsahujú alkohol, sulfáty alebo vonné látky, pretože môžu vysušiť pokožku a spôsobiť jej podráždenie. Umývajte si ním tvár ráno alebo ráno a večer, ale dbajte na to, aby ste si pokožku príliš nevysušili. Je dôležité, aby ste sa sami naučili poznať svoju pleť a sledovali jej potreby.
V prípade suchej pokožky je lepšie používať jemné hydratačné produkty, ktoré nenarušia kožnú bariéru a nespôsobia zápal. Na mastnú pleť sa odporúčajú produkty, ktoré redukujú kožný maz a hĺbkovo čistia póry, ale nezabúdajte na hydratáciu! Mastná pleť tiež potrebuje hydratáciu.

Ak premýšľate, aký produkt si vybrať, Prírodné Bylinné Mydlo na Akné Levanduľa a čučoriedky si vybrali tisíce ľudí na celom svete.

Krúživé pohyby

Krúživými pohybmi končekmi prstov jemne vmasírujte čistiaci produkt do pokožky. Pomáha to zvyšovať cirkuláciu a zabezpečuje hlboké prenikanie produktu. Tomuto kroku venujte približne 20 až 30 sekúnd.

Dôkladne opláchnite

Dôkladne opláchnite vlažnou vodou a dbajte na to, aby na pokožke nezostali zvyšky, pretože zvyšky produktu môžu upchať póry.

Osušte si tvár

Jemne osušte tvár čistým mäkkým uterákom. Vyhnite sa treniu, pretože to môže podráždiť pokožku a zhoršiť akné.

Kľúčom je konzistencia

Tvár si čistite jeden až dvakrát denne - raz ráno a/alebo raz pred spaním, aby ste pleť zbavili nečistôt a prebytočného oleja.

Tip: Nikdy si doma nevytláčajte pupienky! Vieme, že môžu byť strašne dráždivé, ale hrozí riziko, že sa infekcia rozšíri a hojenie sa oneskorí.

Ako si vybrať peeling na tvár

Exfoliácia môže pomôcť odstrániť odumreté kožné bunky, ktoré upchávajú póry a spôsobujú akné, ale musí sa robiť správne.

Výber správneho exfoliačného prípravku na tvár je pri riešení akné kľúčový:

Zloženie

Hľadajte produkty, ktoré obsahujú zložky bojujúce proti akné, ako je kyselina salicylová, ktorá pomáha exfoliovať a uvoľňovať póry, benzoylperoxid, ktorý ničí baktérie spôsobujúce akné, alebo alfa-hydroxykyseliny (AHA), ktoré pomáhajú odstraňovať odumreté kožné bunky.

Veľký účinok na akné môžu mať aj bylinky a rastliny. Napríklad levanduľa je známa svojimi antibakteriálnymi, regulačnými a čistiacimi vlastnosťami.

Nekomedogénne

Uistite sa, že produkt je označený ako nekomedogénny, čo znamená, že neupcháva póry. To je pre pleť so sklonom k akné veľmi dôležité.

Typ pleti

Vyberte si čistiaci produkt určený pre váš typ pleti. Ak máte mastnú pleť, ideálny je čistiaci prípravok na báze gélu, ktorý pomáha odstraňovať prebytočnú mastnotu. Pre suchú pleť je vhodnejší čistiaci prípravok na báze krému, pretože poskytuje dodatočnú hydratáciu.

Bez umelých parfumov pre citlivú pokožku

Vyberte si výrobky bez umelých vôní, aby ste sa vyhli podráždeniu, pretože vône môžu byť bežným dráždivým faktorom pre citlivú pleť alebo pleť so sklonom k akné.

Frekvencia

Obmedzte peeling na jeden alebo dva razy týždenne, aby ste predišli nadmernému odlupovaniu, ktoré môže podráždiť pokožku a zhoršiť akné. Nadmerná exfoliácia môže zbaviť pokožku prirodzených olejov, čo vedie k zvýšenej produkcii oleja a vytvára opačný efekt.

Jemné peelingy

Používajte jemný exfoliačný peeling s jemnými zrniečkami. Vyhnite sa drsným exfoliačným prípravkom s veľkými časticami, ktoré môžu spôsobiť mikrotrhliny na pokožke, čo vedie k väčšiemu podráždeniu a potenciálnym výtokom.

Technika

Peeling nanášajte jemnými krúživými pohybmi a dôkladne opláchnite studenou vodou. Vždy buďte jemní, aby ste predišli podráždeniu pokožky. Nadmerné drhnutie môže poškodiť prirodzenú kožnú bariéru, čo vedie k zvýšenej produkcii oleja a ďalšiemu vzniku akné.
Vždy používajte hydratačný krém vhodný pre pleť so sklonom k akné, aby ste udržali jej hydratáciu.

Ktorú ílovú masku na upchaté póry, akné a čierne bodky odporúčame

Ílové masky sú preferovanou možnosťou na hĺbkové čistenie pleti. Na trhu existuje mnoho rôznych typov ílových masiek na tvár.

Ak chcete prírodnú a účinnú možnosť na mastnú pleť so sklonom k tvorbe škvŕn, pozrite si našu Prírodnú Pleťovú Masku - Levanduľová Maskina. Ide o inovatívnu a prírodnú ílovú masku typu "urob si sám", ktorá je šetrná k pleti, pomáha znižovať zápaly a má antibakteriálne vlastnosti, ktoré môžu pomôcť pri boji s akné. Je tiež mimoriadne úsporná.

  • Organická levanduľa z polí našej rodiny je tou najlepšou starostlivosťou o pleť so sklonom k akné, čiernym bodkám a nedokonalostiam. Vyrovnáva hladinu oleja v pleti a jemne hĺbkovo čistí póry.

  • Červené hrozno a arónia sú dokonalými prostriedkami pre hladšiu a omladenú pleť. Zužujú póry a zanechávajú pleť žiarivú ako nikdy predtým.

  • Kaolín a dobre strážené marocké tajomstvo kráľovien krásy, marocký vulkanický íl Ghassoul, vytvárajú dokonalý základ pre skutočný detox.

Ak máte problematickejšiu pleť, výrazné akné a silne upchaté póry, odporúčame vám vyskúšať Pleťovú Masku Čierna Maskina - Intenzívna Starostlivosť na Akné a čierne Bodky.

  • Levanduľa je ideálna na ošetrenie problematickej pleti, čiernych bodiek a nedokonalostí. Jemne čistí póry do hĺbky.

  • Aktívne uhlie na rastlinnej báze bezchybne pôsobí na mastnú pleť tým, že uvoľňuje póry a redukuje začervenanie, takže vaša pleť sa teší žiarivému a zdravému vzhľadu.

  • Kaolín vytvára dokonalý základ pre skutočnú detoxikáciu, starostlivosť o pleť a úplný pôžitok z hĺbky prírody.

  • Niacinamid, reguluje mastnotu pleti, zmenšuje póry, redukuje začervenanie a nežiaduce škvrny od hyperpigmentácie a pomáha vyhladzovať jemné vrásky.

Odporúčame najviac 2 masky týždenne po dobu 7-10 minút, aby ste predišli nadmernému vysušovaniu pleti.

**Každá ílová maska InaEssentials je špeciálne vyvinutá pre naše organické hydroláty.

Ako dodržiavať správnu hygienu štetcov na líčenie

Špinavé štetce na líčenie môžu byť veľkým semeniskom baktérií, ktoré prispievajú k vzniku akné. Tu je návod, ako ich udržiavať čisté:

  • Týždenné čistenie: Štetce čistite aspoň raz týždenne. Pravidelné čistenie pomáha odstraňovať nečistoty, oleje a baktérie, ktoré sa usadzujú na štetinkách.

  • Používajte jemné mydlo alebo čistiaci prostriedok určený na štetce. Vyhnite sa silným čistiacim prostriedkom, ktoré môžu zanechať zvyšky. Prírodné mydlo alebo detské mydlo je dobrou alternatívou na šetrné čistenie.

  • Dôkladne opláchnite: Štetce dôkladne opláchnite studenou vodou, kým voda nebude čistá. Uistite sa, že ste odstránili všetko mydlo, aby ste zabránili usadzovaniu zvyškov.

  • Sušenie: Štetce položte na čistú utierku, aby sa vysušili. Nesušte ich v stoji, pretože voda môže preniknúť do rukoväte a spôsobiť vypadávanie štetín alebo vznik plesní.

  • Pravidelné čistenie zabraňuje hromadeniu baktérií, čím zabezpečuje, že vaša pokožka zostane čistá a zdravá.

Účinné prírodné prostriedky na boj proti akné

Prírodné prostriedky môžu byť šetrným a účinným spôsobom liečby akné. Tu je niekoľko možností:

  • Levanduľový esenciálny olej: Levanduľový olej je jedným z najpoužiteľnejších a najcennejších esenciálnych olejov. Jeho vlastnosti sú pre pokožku mimoriadne prospešné, pretože pomáha pri vyrážkach, škrabancoch, hrboľoch a podráždení pokožky. Olej má výrazné antiseptické vlastnosti a účinok na hojenie rán. Musí sa používať prísne a len na pupienky alebo zriedený v základnom oleji na širšiu oblasť pokožky.

  • Organická levanduľová voda. Napríklad Organická Levanduľová Voda InaEssentials - Hydrolina. Vďaka svojim silným antibakteriálnym a pH-regulujúcim vlastnostiam levanduľová Hydrolina obmedzuje rast baktérií spôsobujúcich akné, dôkladne čistí póry a zabraňuje tvorbe výtokov, čím zabezpečuje žiarivú a hladkú štruktúru pleti. Vhodné na každodenné použitie.

  • Aloe vera: Gél z aloe vera dokáže zmierniť zápal a podporiť hojenie. Čistý gél z aloe vera naneste priamo na postihnuté miesta a nechajte pôsobiť cez noc.

  • Zelený čaj: Aplikácia vychladeného zeleného čaju na pokožku môže znížiť zápal a baktérie. Uvarte zelený čaj, nechajte ho vychladnúť a pomocou vatového tampónu ho naneste na pokožku.


Ktoré domáce postupy na akné odporúčame

Na základe dlhoročných skúseností a spätnej väzby od zákazníkov vytvorila naša rodina klinicky testovanú úplne prírodnú domácu rutinu na akné - Akné RoutINA, ktorá obsahuje:

Mydlo v Akné RoutINA pracuje v súčinnosti s prirodzenými opravnými mechanizmami pokožky. Poskytuje 24-hodinovú ochranu a regeneráciu. Komplexný prístup k riešeniu akné, čiernych bodiek a mastnoty. Produkty sú určené na ranné a večerné použitie. Viac informácií nájdete na našej stránke o produkte Akné RoutINA.

Riešenie akné v domácich podmienkach zahŕňa správne a šetrné čistenie tváre, používanie vhodných čistiacich prostriedkov, dodržiavanie hygieny odličovacích štetcov a používanie účinných prírodných prostriedkov. Nezabudnite, že kľúčom k dosiahnutiu pozitívnych výsledkov je dôslednosť a trpezlivosť. 💜

Budeme vám vďační, ak sa o tento článok podelíte s priateľmi alebo rodinou, ak sme vám pomohli!

„Cieľ nad rámec zisku: Aký má naša značka vplyv“

V InaEssentials veríme v odmenu komunitám, ktoré nás podporili. Preto sme hrdí na to, že môžeme členom menšinových skupín ponúknuť pracovné príležitosti, čím im pomáhame podporovať ich živobytie a poskytujeme im lepšiu budúcnosť. Výberom našich bio produktov zlepšujete nielen svoje zdravie a krásu, ale pozitívne ovplyvňujete aj životy iných. Pridajte sa k nám urobiť zmenu ešte dnes.